Test: Huawei P40 Pro

Test: Huawei P40 Pro

Huawei P40Pro är en välbyggd smartphone som bjuder på lyxkänsla men som också har några tillkortakommanden. 

Huawei är en kinesisk tillverkare av smartphones som har gjort sig kända för sina kraftfulla enheter och deras senaste flaggskeppsmodell, Huawei P40 Pro, är inget undantag. P40 Pro erbjuder en mängd funktioner som gör det till en imponerande enhet på många sätt.

Design

Huawei P40 Pro har en elegant och stilren design med en stor, 6,58-tums OLED-skärm som täcker nästan hela framsidan av enheten. Skärmen har en upplösning på 1200 x 2640 pixlar och en hög bilduppdateringsfrekvens på 90 Hz, vilket gör att rörelser på skärmen är extremt smidiga. P40 Pro finns i flera olika färger, inklusive svart, silver, guld och en vacker keramisk variant.

Kamera

En av de mest imponerande funktionerna på Huawei P40 Pro är dess kamera. Enheter har fyra kameror på baksidan: en 50-megapixel huvudkamera, en 40-megapixel ultravidvinkelkamera, en 12-megapixel telefoto-kamera och en 3D djupkamera. Kamerorna är utrustade med en rad olika funktioner som gör det enkelt att ta fantastiska bilder i alla ljusförhållanden. Den inbyggda artificiella intelligensen kan automatiskt justera kamerainställningarna beroende på motivet som du fotograferar, vilket gör det möjligt för dig att ta imponerande bilder även om du inte är en erfaren fotograf.

Prestanda

Huawei P40 Pro drivs av Huawei Kirin 990 5G-chipsetet, som är en av de mest kraftfulla processorerna på marknaden idag. Detta gör att enheten kan hantera även de mest krävande apparna och spelen med lätthet. Enhets lagringskapacitet är på 256GB och den har 8GB RAM, vilket betyder att det finns gott om utrymme för dina filer och applikationer.

Användargränssnitt och funktioner

Huawei P40 Pro körs på Huawei EMUI 10, som är en anpassad version av Android 10. Användargränssnittet är användarvänligt och enkelt att navigera. Huawei har också integrerat en rad användbara funktioner, inklusive en virtuell assistent som kan hjälpa dig att göra allt från att sätta på larm till att svara på e-postmeddelanden.

Slutsats

Huawei P40 Pro är en imponerande smartphone som erbjuder en mängd funktioner som är svåra att hitta på andra enheter. Kameran är en av de bästa på marknaden idag och enheten är utrustad med kraftfulla komponenter som gör den snabb och enkel att använda. Om du söker en högpresterande enhet som kan hantera allt från arbete till underhållning, är Huawei P40 Pro definitivt ett val som är värt att överväga.